Контактная информация|Архив журнала|Организации потребителей|карта сайта|rss|сделать стартовой
 
 

test.org.ua

Центр Экспертиз ТЕСТ

Помогаем делать правильный выбор!

Украина, Киев / среда / 25.04.18
Тесты и исследованияПолезно знатьО молоке начистотуЗнак КачестваОплата
Все тесты: А-Я
Разделы
Питание
Детское
Здоровье / Косметика
Авто / Вело
Электротехника
Стройка
Промтовары
Услуги
Круглый стол по теме: "Энтеральное питание в Украине - пути решения насущных проблем"01.09.14
Засідання круглого столу на тему: “Ентеральне харчування в Україні – шляхи вирішення нагальних проблем”, який відбудеться 4 вересня 2014 р. о 14.00 год. у приміщенні Київського національного торговельно-економічного університету (вул.Кіото, 21, корпус Д , 2-й поверх конференц-зала).

В країні гостро постало питання забезпечення людей, постраждалих внаслідок військових дій, якісними, безпечними та доступними продуктами для ентерального харчування, що є життєво необхідним для лікування та реабілітації. Використання продуктів для ентерального харчування сприяє зниженню ризиків післяопераційних, інфекційних ускладнень, пришвидшенню процесів реабілітації, вартості лікувально-діагностичних процедур, витрат на медикаментозні засоби, підвищенню показників якості життя хворих та здоров’я нації. Згідно визначенню Європейської асоціації клінічного харчування та метаболізму (ESPEN), термін “ентеральне харчування” включає в себе всі форми нутрітивної підтримки організму хворого з використанням поживних сумішей для ентерального харчування незалежно від способу їх введення (перорально або зондово).

Представлені на вітчизняному ринку харчові продукти для ентерального харчування - зарубіжного виробництва, до того ж вони наявні в дуже обмеженому асортименті і недоступні для переважної більшості цільової групи споживачів. Тому наразі назріла нагальна необхідність проведення системних заходів щодо розвитку вітчизняної індустрії продуктів для ентерального харчування як альтернативи зарубіжним продуктам шляхом використання доступних сировинних компонентів, з урахуванням специфіки етапів лікування та відновлення організму, при забезпеченні оптимального співвідношення “ціна-якість”.

Метою круглого столу є обговорення актуальних проблем розробки гарантовано безпечних та якісних продуктів для ентерального харчування; відпрацювання плану дій щодо використання ресурсів державних органів, наукових установ, медичних закладів, бізнес-структур з налагодження вітчизняного виробництва продуктів для підвищення якості життя хворих.

Глобалізація всіх процесів, що протікають в світовій економіці, свідчить на користь необхідності розробки та прийняття правил, норм і підходів до створення, оцінки якості, нешкідливості, ідентифікації продуктів для ентерального харчування, вироблення єдиного підходу до законодавчого регулювання їх обігу. Необхідним є забезпечення доступу споживачів ентеральної продукції – фахівців медичних установ та хворих – до достовірної і доступної інформації про цю категорію продуктів.

Беручи до уваги те, що розвиток виробництва вітчизняних продуктів для ентерального харчування є важливою соціальною проблемою, до її розв’язання важливим є  привернення уваги держави до її розв’язання шляхом ухвалення державної програми розвитку виробництва продуктів для ентерального харчування та забезпечення дієвих механізмів її реалізації.
Коллеги, друзья и партнеры
Copyright©НИЦНПЭ ТЕСТнаписать намперейти вверх
 
 
TopList www.webmoney.ru
Проверить аттестат